1973 House (reworked)

9
images
Auckland 850 sqm 2005

1973 House (reworked)

1973 House (reworked)

The original house was commissioned in 1973. Reworking of the residence inserts fine steel framed glazing amongst the original concrete columns, beams and shear walls. The concrete is exposed and softened by a sarked timber ceiling throughout. A new sleeping pavilion is set above a landscaped podium integrated into the existing front lawn. New cantilevered concrete pergola structures provide shelter over the entry and reference key elements of the original composition.

 

Project Team

Jeff Fearon

Tim Hay

Maggie Carroll

Kara Laird

 

Photography

Patrick Reynolds

06.2005

34/43

Awards & Press

NZIA Resene Supreme New Zealand Award for Architecture (2007)
NZIA Resene Northern Local Award for Architecture (2006)

All Images