Sandhills Road House

12
images
Great Barrier Island 260 sqm 2008

Sandhills Road House

Sandhills Road House

29/43

Drawing inspiration from the idea of two sheds linked by stretched tarpaulin, the house consists of two habitable areas joined by an expansive floating pavilion.

Wide expanses of sliding glass doors and adjustable blinds allow the pavilion to respond to different environmental conditions while providing the location for eating, dining and relaxing within the natural surround of the properties.

The building is clad in band sawn ply sheets and permeable metal screens whilst a roof deck gives outlook and sea views. The house offers a private retreat while allowing an occupation that embraces the surrounding landscape and context.

 

Project Team

Tim Hay

Jeff Fearon

Chris Wood

Chris Smail

 

Photography 

Patrick Reynolds

See all 12 images

06.2008

Awards & Press

Finalist Home Magazine ‘Home of the Year’ (2008)

NZIA Resene Northern Local Award for Architecture (2008)

All Images