Westmere House

8
images
Auckland 600 sqm 2006

Westmere House

Westmere House

The site is a long narrow ribbon: its topography starts with a flat transition to the street and then descends 15m to sea level. The concept was to arrange a sequence of interior & exterior spaces along the length of the site, but to consciously avoid a 'blinkered' effect common to a narrow site facing sea view.

Exterior & interior spaces alternate to encourage permeability of the space along the extended length of the site. Spatial composition is simple solid & void, however complexity is introduced to the spaces through movement across the plan and through the three-level section.

 

Project Team

Jeff Fearon

Tim Hay

Gordon Gallagher

Robin Gieselhardt

 

Photography 

Patrick Reynolds

06.2006

33/43

Awards & Press

Finalist NZIA Resene Supreme Awards for Architecture (2007)

NZIA Resene Northern Local Award for Architecture (2006)

Elle Decoration UK (2011)

All Images